Waarom verhuren?

Het verhuren van een woning, het kan om diverse redenen. U bent bijvoorbeeld een nieuwe woning aan het kopen of u verblijft voor een bepaalde periode in het buitenland. In deze voorbeelden maakt u op dat moment geen gebruik van de woning en kunt u er voor kiezen om de woning te verhuren. Ook kan het voorkomen dat u uw woning al voor langere tijd te koop heeft staan zonder resultaat, in dat geval kan het ook een goede keuze zijn om uw woning te verhuren.
Informeer bij uw gemeente of u een vergunning moet hebben om uw woning tijdelijk te mogen verhuren. Dit kan per gemeente verschillen.

Regels voor verhuur

Wanneer iemand zijn woning wil verhuren kan dat niet zomaar, hierover moet eerst veel informatie worden ingelicht. Heeft u hulp nodig of komt u er met bepaalde partijen niet uit? Neem dan contact op met de advocaat voor huurrecht. De advocaat voor huurrecht zal u ondersteunen zodat er op rechtvaardige wijze stappen gezet kunnen worden.
Natuurlijk is het belangrijk dat de toekomstige huurder van uw woning betrouwbaar is, heeft u vragen over hoe u zo goed mogelijk vooraf de huurder kunt screenen? Het is aan te raden ook daarvoor contact op te nemen met de advocaat voor huurrecht. Zorg dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. U kunt dit voor zover mogelijk uitsluiten.

Legale verhuur

Er zijn legale en illegale wijze van verhuur van uw woning. U verhuurt op een legale wijze uw woning wanneer u bijvoorbeeld uw woning tijdelijk verhuurt met als reden dat uw woning al voor langere tijd te koop staat aangeboden.
Ook kan er sprake zijn van een ziekenhuisopname voor een langere periode, ook dan kunt u legaal uw woning verhuren. Een laatste voorbeeld om uw woning op legale wijze te mogen verhuren is wanneer u voor een tijdelijke periode in het buitenland bent, bijvoorbeeld voor uw werk.

Illegale verhuur

U verhuurt op een illegale wijze uw woning wanneer u geen reden van verhuur in de overeenkomst kunt vermelden of heeft vermeld. De woning wordt dan gewoon verhuurd zonder reden en dan zal er geen tijdelijke overeenkomst kunnen worden opgesteld. Er zou dan een standaard huurovereenkomst zonder einddatum opgesteld moeten worden. Doet u dit niet dan is er sprake van illegaal verhuur.
Heeft u vragen omtrent verhuurzaken? Neem dan contact op met de advocaat voor huurrecht.
Het is dus verboden om op de overeenkomst te vermelden dat het om een tijdelijke huurovereenkomst gaat wanneer u het recht hiervoor niet heeft. Deze huurovereenkomst is niet rechtsgeldig. Een standaard huurovereenkomst zal van toepassing zijn inclusief de huurbescherming die daarbij hoort.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 75

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op