Wijziging van de huurprijs

Ieder jaar is de verhuurder van een woning gerechtigd om de huurprijs te wijzigen, indien dit een huurverhoging betreft is dit toegestaan mits de maximale huurprijs niet overschreden wordt. De maximale huurprijs is voor iedere woning weer anders. De huurprijswijziging vindt jaarlijks plaats in juli.
Voor de huurprijs van bedrijfspanden is er in de Wet geen maximale huurprijs vastgelegd, dit geldt mede voor de bepaling van de hoogte van servicekosten.


Huurprijsbescherming

De huurprijsbescherming beschermt de rechten van de huurder. Er wordt gezorgd voor een eerlijke huurprijs die niet nadelig is voor de huurder, tenzij de rechter daarvoor toestemming heeft gegeven. Dit kan zowel een verhoging van de huurprijs als een verlaging van de huurprijs zijn.

De huurder zal natuurlijk in de meeste gevallen blij zijn met een huurverlaging, dit is dan niet nadelig. De verhuurder zal hier dan wat minder blij mee zijn. Op deze manier is de huurprijs wel op een eerlijke manier vastgesteld indien het eerder bijvoorbeeld een te hoge huurprijs was.


Bezwaar op huurprijswijziging

Het kan voorkomen dat de huurder en de verhuurder het op een gegeven moment niet meer eens met elkaar kunnen worden over de huurprijs van een woning of een bedrijfspand. Onderling is er met communicatie niet meer uit te komen. In dit geval is het aan te raden om de advocaat voor huurrecht in te schakelen. De advocaat voor huurrecht kan u voorzien van een goed juridisch advies waar u en de tegenpartij mee verder kunnen.
Ook kan deze advocaat u ondersteunen in een eventuele rechtszaak, mocht het zover komen.

Echter is er wel een ding waar op gelet moet worden alvorens hulp van een advocaat in te schakelen. Bezwaar op een huurprijswijziging kan namelijk niet op ieder moment in procedure genomen worden. Indien er een huurovereenkomst is getekend voor onbepaalde tijd dan kan er alleen om de vijf jaar bezwaar op de huurprijswijziging gemaakt worden. Indien er een huurovereenkomst is getekend voor bepaalde tijd dan kan er bezwaar op de huurprijswijziging gemaakt worden na het verstrijken van de minimale huurtermijn.

Alvorens contact op te nemen met een advocaat, de advocaat voor huurrecht, om juridische stappen te ondernemen, moet u dus rekening houden met bovenstaande voorwaarden geldend voor een huurovereenkomst voor onbepaalde- en bepaalde tijd.
Het beste is om goede informatie in te winnen van deskundigen en advies te vragen over hoe de situatie het beste aangepakt kan worden. De advocaat van huurrecht kan u helpen met het geven van goed juridisch advies, hier kunt u een hoop voordelen uit halen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 75

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op