Hoe moet ik mijn huurovereenkomst opzeggen

Als u een huurovereenkomst heeft en hier vanaf wilt, dan is de eerste vraag die u heeft natuurlijk hoe u deze huurovereenkomst kunt opzeggen. Een huurovereenkomst kan opgezegd worden door een aangetekende brief te versturen naar uw huurbaas of een eventuele bemiddelaar die voor uw huurbaas werkt.

Er is een bepaalde opzegtermijn voor uw huurwoning, deze kunt u terug vinden in uw huurovereenkomst maar is normaal gesproken gelijk aan uw betalingstermijn. Dit wordt meestal maandelijks gedaan maar in sommige gevallen wordt er per kwartaal, 6 maanden of per jaar betaald en dan geschiedt de opzegtermijn gelijk aan uw betalingstermijn.

Kan ik te allen tijde mijn huurovereenkomst opzeggen?

Over het algemeen kunt u bijna altijd onder uw huurovereenkomst uit. Vaak moet u minimaal voor een jaar tekenen om een woning te kunnen huren. Na dit jaar kunt u uw woning te allen tijde opzeggen met een opzegperiode die gelijk is aan uw betalingstermijn.

Als u vanwege een dringende reden binnen dit eerste jaar uw huurovereenkomst wilt ontbinden dan zijn hier een aantal mogelijkheden voor. Om te beginnen zou ik in dit geval uw situatie voorleggen aan uw huurbaas en in overleg mag u het contract misschien zonder problemen ontbinden.

Contact met advocaat

Is dit niet het geval dan kunt u het beste contact opnemen met een advocaat. U kunt hiervoor ook contact opnemen met een van onze specialisten. U kunt bij problemen of vragen altijd bij ons terecht en dan helpen wij u op een goede manier verder met uw problemen.

Als u eenmaal hulp krijgt van een advocaat dan zal deze kijken wat de mogelijkheden zijn voor u. U kunt altijd uw contract ontbinden en daar een boete over betalen, dan bent u sowieso van de woning en het huurcontract af.

Helaas heeft niet iedereen het geld om deze boete te betalen en dus is dit geen optie. In dat geval moet u met de advocaat naar uw persoonlijke situatie kijken omdat iedere situatie andere mogelijkheden met zich meebrengt.

Brief opstellen bij overeenkomst opzeggen

Als u een brief gaat opstellen om uw huurovereenkomst op te zeggen dan moet deze op juridisch gebied goed in elkaar steken. Het is dan ook aan te raden om eerst goed onderzoek te doen naar hoe u zoon brief nu precies moet opstellen.

U kunt op het internet zoeken naar voorbeelden, op deze manier weet u ongeveer wat u in uw brief moet vermelden om uw huurovereenkomst op te zeggen. Er zijn vaak vele verschillende voorbeelden te vinden, maar u moet niet vergeten dat deze brieven vaak ook niet door professionals zijn geschreven.

Als u verzekerd wilt zijn van een juridisch correcte brief om uw huurcontract op te zeggen raden wij u aan om een advocaat in te schakelen. Een advocaat kan voor niet al te veel geld een goede brief voor u in elkaar steken zodat u zonder problemen uw huurovereenkomst kunt opzeggen.

U kunt ook contact opnemen met ons dan helpen wij u verder met het opstellen van een goede brief om uw huurovereenkomst op te zeggen. Vaak kunt u al bezig zijn met een nieuwe woning en wilt u niet dat de maanden huur zich gaan overlappen want dan heeft u dubbele kosten. zorg er dus voor dat er goed en correct wordt gehandeld des te sneller is alles voor u afgehandeld.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 75

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op