Bij het juridisch loket kunt u altijd terecht voor een gratis consult aangaande huurrecht vragen. Benader het juridisch loket dan wordt u compleet geïnformeerd over welke vervolgstappen u moet nemen. Het juridisch loket is een door de overheid gefinancierde instelling waar u gratis antwoord kunt krijgen op uw juridische vragen. Zij kunnen u helpen door advies te geven over:

  • de inhoud van uw huurcontract;
  • hoe juridische problemen bij huurconflicten opgelost kunnen worden;
  • welke juridische stappen u kunt nemen om te komen tot een uitzetting;
  • waarom het wel of niet goed is om de zaak voor de rechter te laten komen.

Met de juridische kennis en inzet van het loket kunt u antwoord krijgen op welke juridische stappen in uw situatie haalbaar zijn. Laat u bij het juridisch loket informeren omtrent wat zij verder allemaal voor u kunnen betekenen.

Gratis informatie en uitleg

Om informatie te krijgen over het huurrecht en wat uw rechten en plichten daarbinnen zijn neemt u contact op met het juridisch loket. Het juridisch loket staat altijd voor u klaar, ongeacht welke vragen of problemen u heeft bij uw huurcontract. U kunt het juridisch loket altijd gratis benaderen zodat snel en gemakkelijk uw juridische belangen worden beantwoord. Wilt u verdere juridische stappen ondernemen dan kunt u van haar diensten gebruik maken, in sommige gevallen op basis van no cure no pay. Op die manier loopt u persoonlijk weinig risico’s indien u een juridische strijd wegens uw huurconflict wilt aangaan. Wij staan u in het gehele traject compleet bij met juridisch advies.

Laagdrempelige toegang

Het juridisch loket is door de overheid in het leven geroepen om u zonder kosten onafhankelijk van goed juridisch advies te voorzien. Om naar een advocaat te gaan denkt men altijd eerst aan de kosten. Om te voorkomen dat u ongewild veel geld kwijt bent aan de inschakeling van een advocaat stapt u naar het gratis juridisch loket. Op die manier wordt u van adequaat juridisch advies voorzien en kunt u zelf overwegen welke vervolg stappen u wilt nemen. Wilt u juridische vervolg stappen nemen dan kunt u ons aanvullend inschakelen om zo uw gelijk te halen.

Van goed juridisch advies voorzien

Het is altijd van belang dat u bij huurrechtelijke conflicten de juiste juridische ondersteuning verkrijgt. Om problemen tussen twee partijen op een rustige manier te klaren kunt u via bemiddeling mogelijk tot een compromis komen. Beide partijen moeten daartoe mogelijk iets toeleggen zodat men weer door één deur kan. Via bemiddeling hoeft het oorspronkelijk huurcontract niet ontbonden te worden. Informeer bij het juridisch loket op welke manier u het beste tot bemiddeling kunt komen, om zo een gepaste oplossing te vinden.

Naar de rechter

Uiteraard kan dit betekenen dat u het recht haalt door de zaak aan de rechter voor te leggen. Het kan namelijk zijn dat uw omstandigheden dermate verslechterd zijn dat u middels een gerechtelijke uitspraak tot genoegdoening wilt komen. Dit kan betekenen dat het huurcontract wordt ontbonden met mogelijk uitzetting tot gevolg. Laat u bij het juridisch loket informeren omtrent uw kansen als de zaak voor de rechter komt.

Leg uw zaak voor

Verschillende omstandigheden en huurcontracten zorgen ervoor dat het recht telkens opnieuw beoordeeld moet worden. Laat uw huurconflict in eerste instantie beoordelen door het juridisch loket. Zij kunnen u snel van juridisch advies voorzien welke juridische stappen u het beste kunt ondernemen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 75

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op