Via de advocaat voor huurrecht kunt u snel en makkelijk juridisch advies krijgen omtrent uw huur conflict. U huurt een pand omdat u daarvan gebruik wilt maken om in te wonen danwel voor uw onderneming. Dit betekent dan ook dat het pand altijd gebruiksklaar moet zijn, op het niveau waarvoor u het in eerste instantie heeft gehuurd. Met een huurcontract legt u die rechten en plichten van zowel de verhuurder als huurder simpelweg vast. Beide partijen hebben namelijk volgens het huurrecht de taak om het gehuurde in goede staat te hebben en te houden opdat de verhuurder maar ook huurder naar alle tevredenheid ervan gebruik maken. Dit gaat echter niet altijd op en dus kan juridisch advies uitkomst bieden. 

Juridisch advies voorkomt huurproblemen

Middels gedegen juridisch advies voor huurrecht kunt u voor het aangaan van een huurovereenkomst het huurcontract laten controleren op juridische correctheid. Enerzijds dienen de opgenomen paragrafen alle huur relevante rechten en plichten te omschrijven. Anderzijds dient uiteraard het te huren object beschreven staan overeenkomstig de werkelijke toestand van het object. U doet er dan ook altijd goed aan om een inspectie van het object uit te voeren voordat de huurovereenkomst wordt getekend. Leg daarbij nog aanwezig zijnde gebreken en schades vast, bij voorkeur via een foto met datum beschrijving. Zodoende weten beide partijen wat de toestand van het te huren object is voordat de huurovereenkomst is overeengekomen. Laat de huurovereenkomst dan ook middels juridisch advies controleren op juridische correctheid. 

Juridisch advies beschermt tijdens huur

Is de huurovereenkomst getekend dan is het huurrecht van kracht geworden, waarmee tussen beide partijen rechten en plichten zijn gecreëerd. Uiteraard dienen beide partijen aan de rechten en plichten mee te werken zodat een huur conflict wordt voorkomen. Toch zijn er omstandigheden waarbij de huurder of verhuurder de huur plichten niet nakomt. Dit betekent dan ook dat de huurder of verhuurder contract breuk pleegt. Daartegen hebben beide partijen de mogelijkheid om in verweer te gaan, om zo alsnog de huur plichten voldaan te krijgen. Schakel bij een huur conflict dan ook een juridisch advies in om zodoende het huur conflict op te lossen.

Bemiddeling bij huur conflict

Een huur omstandigheid kan uit de hand lopen totdat het een huur conflict wordt. De verhuurder en huurder kunnen daarbij niet meer door gezamenlijk door dezelfde deur. Om te voorkomen dat dit van kwaad naar erger escaleert doet u er goed aan om bemiddeling bij huur conflict in te schakelen middels juridisch advies. Zodoende kan middels een huur mediator naar een voor beide partijen acceptabele oplossing gekeken worden, zodat de huur overeenkomst doorgezet kan worden. Komt u dan ook in de omstandigheid terecht waarbij u een huur conflict heeft met uw verhuurder of huurder, neem dan juridisch advies voor huurrecht.

Juridisch advies huurrechten

Als verhuurder en als huurder van een pand heeft u rechten en plichten, welke zijn vastgelegd binnen de huurovereenkomst overeenkomstig de huurwet. Om een huurovereenkomst op een juridisch correcte manier op te stellen, maakt u handig gebruik van juridisch advies van een advocaat voor huurrecht. Zodoende weet u dat u een juridisch kloppende huurovereenkomst heeft waarmee de rechten en plichten van beide partijen compleet zijn vastgelegd. Komt het echter toch tot een huur conflict omdat één van beide partijen de huurplichten niet respecteert, neem dan juridisch advies van de advocaat voor huurrecht.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 75

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op