U hebt een geschil met uw verhuurder. Wat nu?

Als u de huurder bent van een bedrijfspand of woning, dan kan het voorkomen dat u een geschil krijgt met de verhuurder van het gebouw. In dit geval wilt u natuurlijk dat alle problemen zo snel als mogelijk opgelost kunnen worden en dat u weer op een goede voet verder kunt met uw verhuurder.

In het geval dat er een geschil is tussen u en uw verhuurder dan dient u dit altijd als eerst onderling op te lossen. Door even met elkaar te praten kunt u vaak al een boel bereiken. Als u en uw verhuurder niet samen tot een oplossing kunnen komen voor het betreffende geschil dan kunt u er voor kiezen om het er bij te laten of om verdere stappen te ondernemen.

Samen huurovereenkomst doornemen

Als u besluit om verdere stappen te ondernemen dient u een advocaat in te huren. U kunt dan samen met uw advocaat uw huurovereenkomst doornemen en aan de hand daarvan kan een advocaat u vertellen of u echt in uw recht staat. Als u in uw recht staat dan kunt u de niet nagekomen afspraken bij de verhuurder of uw huurbaas verhalen. Afhankelijk van de grootte van het verschil kunt u ook nog een extra tegemoetkoming claimen van uw verhuurder.

Wij adviseren u om niet te lang te wachten met het inschakelen van een advocaat tijdens een geschil met uw verhuurder. U hoeft niet direct een recht zaak te beginnen, maar het is verstandig om een advocaat op de hoogte te stellen van uw situatie. Door een advocaat op de hoogte te stellen heeft u altijd iemand achter de hand die weet hoe u situatie in elkaar steekt en kunt u snel stappen ondernemen indien dit nodig mocht zijn.

Houdt u aan de regels tijdens geschil

Als u een geschil heeft met uw verhuurder ga dan niet het recht in eigen handen nemen. Om goed in uw recht te blijven staan is het belangrijk dat u zich altijd aan de regels blijft houden zodat uw verhuurder niks aan te merken heeft op u, dit zal helpen als u een rechtszaak moet beginnen tegen uw verhuurder.

Veel voorkomende overtredingen

 Het niet terug betalen van de verschuldigde borg aan de huurder

  • Het overtreden van een eventueel opzeg termijn
  • De huur verhogen met een hoger bedrag dan maximaal is toegestaan
  • Bepaalde diensten of service┬┤s niet leveren die wel inbegrepen zijn volgens de huurovereenkomst
  • De huurder extra kosten in rekening brengen voor verbouwingen aan het huis of pand.

Hulp met uw geschil

Als u een geschil heeft met uw verhuurder dan wilt u natuurlijk dat dit zo snel als mogelijk opgelost is, en dat er een positieve uitkomst is voor u. Als u een geschil heeft met uw huurder en u heeft vragen dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

We zullen er voor zorgen dat u door een specialist wordt geholpen met uw vragen zodat u direct verdere stappen kunt ondernemen bij het geschil met uw verhuurder.

Als u een advocaat nodig heeft dan kunnen wij u hier ook verder mee helpen. Wij zorgen er voor dat u in contact komt met een goede advocaat uit uw regio, zodat u snel verder kunt met het afhandelen van het geschil met uw huurbaas.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 75

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op