U heeft een geschil met uw huurder wat nu

Het kan zich voordoen dat u problemen krijgt met uw huurder. In dit geval wilt u natuurlijk dat de problemen die zijn ontstaan opgelost worden. Er is een huurovereenkomst getekend door u en uw huurder en daar zijn duidelijke afspraken in gemaakt waar beide partijen zich aan dienen te houden.

In het geval dat de huurder een overtreding maakt op de huurovereenkomst dan kunt u hier juridische stappen bij ondernemen. Het is wel aan te raden om een geschil eerst zelfstandig met uw huurder proberen op te lossen. Mocht u het geschil niet met uw huurder op kunnen lossen twijfel dan niet om juridische stappen te ondernemen. Als u in uw recht staat dan dient u dit recht ook te gebruiken om te krijgen wat vooraf afgesproken is.

Een veel voorkomend probleem is dat de huurder een huurachterstand heeft. Dit wil zeggen dat de huurder een of meerdere maanden de huur van de woning nog niet betaald heeft. Als verhuurder wilt u natuurlijk wel dat de huurder de huur van de woning iedere maand tijdig betaalt.

Als de huurder stelselmatig de huur niet of te laat betaalt dan kunt u als verhuurder de huurder uit uw woning zetten. Ook kunt u samen met een advocaat andere stappen ondernemen.

Vaak als u een huurder uit uw woning zet wil dit nog niet zeggen dat de verschuldigde huur al terug heeft. Ook kan het zijn dan een huurder zelf lastig gaat doen met een advocaat. Door zelf een huurrecht advocaat in te huren bent u er van verzekerd dat u krijgt waar u recht op heeft. U kunt ook advies vragen bij ons, bel hiervoor met ons telefoonnummer of vul ons juridisch advies formulier in.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is natuurlijk altijd het beste om een geschil met uw huurder te voorkomen. Maak uw huurder vooraf dus altijd goed duidelijk wat u van hem verwacht en wat de huurder van u kan verwachten. Maak de huurder ook direct duidelijk wat de gevolgen zijn als afspraken niet nagekomen worden zoals deze zijn vastgelegd in de huurovereenkomst.

Laat uw huurovereenkomst door een advocaat opstellen zodat alle juridische zaken helemaal kloppend zijn. Zorg er voor dat de huurovereenkomst duidelijk is voor beide partijen en dat er samen tot een goede overeenkomst is gekomen.

Waar kan ik een advocaat vinden voor een geschil met mijn huurder

Als u een geschil heeft met uw huurder en besluit om verdere stappen te ondernemen dan dient u een advocaat in te schakelen. Als u een advocaat nodig heeft dan kunt u gratis contact met ons opnemen en dan helpen wij u verder.

Om te beginnen kunnen we u geheel gratis en vrijblijvend helpen met alle vragen die u nu al heeft. We kunnen u een goed en deskundig advies geven over verschillende zaken die spelen bij het geschil dat u heeft met uw huurder.

Ook kunnen we u aan een goede advocaat helpen die het geschil samen met u kan oplossen. we zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft en dat u daarbij de juiste ondersteuning krijgt van een goede advocaat.

Huurovereenkomst opstellen

Ook als u een huurovereenkomst wilt laten opstellen om een geschil te voorkomen dan kunnen wij u hier verder mee helpen. Als u vragen heeft of hulp nodig heeft wacht dan niet langer en neem contact met ons op.

U kunt ons elke dag bellen, wij hebben altijd iemand klaar staan om u te helpen met uw vragen. Mocht u liever online uw vraag stellen, dan kunt u ook makkelijk en snel advies vragen via ons online juridisch advies vragenformulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen en al uw vragen beantwoorden.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 75

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op