Wat is Borg?

Borg wordt ook wel onderpand genoemd, het is een bedrag wat een huurder betaalt aan de verhuurder. Vanuit de borg kan bijvoorbeeld schade aan de woning worden vergoed, geheel of gedeeltelijk. Wanneer er een huurachterstand is ontstaan kan de borg worden ingezet om toch een maand huur te kunnen betalen. Er zijn in de wet geen regels vastgelegd over borg. Wanneer de huurder de woning verlaat is de verhuurder verplicht de door de huurder betaalde borg terug te betalen, geheel of gedeeltelijk. Gedeeltelijk wanneer er aan de woning schade is ontstaan tijdens de huurperiode.

Hoeveel is Borg?

In de meeste gevallen is het bedrag van de borg gelijk aan het bedrag wat iemand betaald aan huur. Dit bedrag is meestal één maand huur, maar dit mag maximaal 3 maanden huur zijn. Ook dit is niet in de wet vastgelegd dus kan overschreden worden. Wanneer iemand borg heeft betaald is het belangrijk om dit bewijs te bewaren om wanneer hij of zij de woning weer verlaat het juiste bedrag terug te ontvangen, zo heb je bewijs. Het bedrag wat betaald wordt aan borg kan ook in de huurders overeenkomst staan vermeld. Het is belangrijk om na te kijken of dit klopt.

Juridisch Advies

Heeft u vragen over borg of andere vragen omtrent dit onderwerp? Neem dan contact op met de advocaat voor huurrecht. De advocaat voor huurrecht kan al uw vragen beantwoorden en u wanneer u dat wilt voorzien van een goed juridisch advies.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 75

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op