Bescherm uw huurrechten middels een door de advocaat Utrecht gecheckt huurcontract. In Utrecht worden vele panden en woonruimtes verhuurd voor de zakelijke markt maar ook voor studenten. Omdat u daarbij te maken heeft met wederzijdse rechten en plichten dienen deze voorwaarden dan ook goed op papier te komen. Het aangaan van een huurcontract moet namelijk aan de huurwet voldoen. Daartoe dienen dan ook een aantal essentiƫle juridische paragrafen worden opgenomen waarmee de rechten en plichten op een goede manier worden omschreven. Om ook te weten of uw huur rechten en plichten op een juridisch verantwoorde manier staan omschreven neemt u juridische bijstand van de advocaat huurrecht Utrecht.

Huurcontract

Het aangaan van een huurcontract betekent dat de huurder en verhuurder jegens elkaar verplichtingen hebben. De huurder moet altijd netjes op tijd de huur betalen maar de verhuurder moet daar tegenover ook het woongenot op orde hebben en houden. Zodoende kan bij een onverstoorde huur het huurcontract voor de lange termijn worden aangegaan. Toch kan het zijn dat er tussen verhuurder en huurder onenigheid ontstaat omtrent de huur, het gehuurde object, de staat van onderhoud, schade, enzovoorts. Die onenigheid dient uiteraard conform het huurrecht op een nette manier opgelost te worden. Gaat dit niet dan kan de advocaat voor huurrecht in deze bemiddelen.

Leg rechten en plichten vast

Om de rechten en plichten jegens elkaar op een juridisch correcte manier vast te leggen dient u een huurcontract te maken. Daarin dient uiteraard een omschrijving van het te huren object te staan, echter ook hoe hoog de huurvergoeding is en op welk moment deze vergoeding voldaan moet worden. Daarnaast dient het te huren object in goede staat te zijn en te blijven. Daar hebben beide partijen de verantwoordelijkheid toe. Opgetreden schade dient dan ook door de veroorzaker te worden vergoed. Deze aspecten worden duidelijk en helder beschreven in het huurcontract. Om juridisch de juiste paragrafen op te kunnen stellen, kunt u handig gebruik maken van de advocaat voor huurrecht Utrecht.

Contract breuk

Het kan zijn dat er in het pand een lekkage ontstaat, of de wasmachine werkt niet meer, enzovoorts. Het is dan aan de verhuurder gelegen om die schade te herstellen zodat het woongenot van de huurder op het zelfde niveau komt. Wordt dit niet gedaan dan is er sprake van contract breuk waartegen de huurder dan ook kan optreden. Is er sprake van aangebrachte schade en dat wordt door de huurder niet hersteld of vergoed dan is dat eveneens contract breuk. Beide partijen dienen dan ook de voorwaarden binnen het huurcontract te respecteren en daaraan te voldoen.

Juridische controle huurcontract

Het is in ieders belang dat de paragrafen van een huurcontract juridisch in orde zijn. Daarom dient een huurcontract ook door een advocaat Utrecht te worden gecontroleerd. Dit is binnen de zakelijke vastgoedmarkt bij de verhuur van kantoorpanden zonder meer een must. Zodoende bent u met een juridisch correct huurcontract ervan verzekerd dat de huur voor beide partijen op een gemoedelijke manier verloopt. Ook u kunt met de juridische specialist advocaat voor huurrecht Utrecht een goed huurcontract verkrijgen, neem daartoe contact met de advocaat voor huurrecht Utrecht op.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 75

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op