Wanneer heeft u een advocaat familierecht nodig?

Het woord spreekt eigenlijk al voor zich, een advocaat voor familierecht helpt u met alle problemen rondom u en uw familie. Als er problemen zijn binnen de familie dan zijn we niet altijd in staat om dit onderling netjes op te lossen. Als u en de betreffende persoon of personen niet samen tot een oplossing kunnen komen dan kan er een rechtszaak komen, in dit geval heeft u dus een advocaat voor familierecht nodig.

Op de momenten dat u een advocaat nodig heeft voor familierecht dan bevindt u zich vaak in een minder prettige situatie. U wilt dan ook dat alles zo soepel als mogelijk verloopt en dat u hier zelf zo min mogelijk energie aan hoeft te besteden. Zeker als het om een kwestie gaat waar u de gedupeerde bent dan is goede ondersteuning tendens een recht zaak erg prettig.

Familierecht bij echtscheiding

De meeste mensen denken alleen een advocaat voor familierecht bij een echtscheiding, maar u kunt voor veel meer zaken terecht bij een advocaat voor familierecht. Om u een goed beeld te geven over de zaken waar een advocaat voor familierecht u mee kan helpen zullen we hier een opsomming maken van de betreffende zaken.

 • Een echtscheiding
 • Een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek
 • Bij de verdeling van spullen die gekocht zijn
 • U kunt hulp krijgen bij alimentatie afhandelingen en afspraken
 • Als u geen contact meer wilt met de betreffende persoon kunt u een advocaat voor familierecht gebruiken als bemiddelaar.
 • U kunt geholpen worden met de afhandeling van uw huwelijks voorwaarden.
 • Voor eventuele gezagswijzigingen kunt u hulp inschakelen
 • Uit huis plaatsingen
 • Voor een naamswijziging kunt u ook terecht bij een advocaat voor familierecht
 • Voor internationale kwesties betreffende uw familie kunt u ook hulp krijgen

Wanneer heb ik hulp nodig

Er zijn een hele hop problemen die u en uw familie leden zelf heel goed kunnen oplossen. Wij adviseren u dan ook altijd om pas als laatste naar een advocaat voor familierecht toe te stappen. Pas als er echt niet te redenen valt met een persoon dan kun u er een recht zaak van maken.

Ook adviseren wij u om eerst een afspraak te maken bij een aantal advocaten voor familierecht om te kijken wat ze voor u kunnen betekenen. Ook zijn de kosten per advocaat zeer verschillend, in de meeste gevallen krijgt u waar u voor betaalt. Heeft u dus een groter budget dan is de kans op een betere advocaat en dus een positieve uitkomst voor u groter.

Zorg altijd dat u goed overwogen een beslissing maakt of u een advocaat nodig heeft en welke advocaat dan geschikt is voor u. In het geval dat er een recht zaak komt en u zelf geen advocaat kunt betalen krijgt u een advocaat toegewezen van de staat.

In veel gevallen zijn particuliere advocaten of advocaten van een groot bureau wel beter en krijgen deze meer voor u gedaan dan een advocaat die u krijgt voorgeschreven. Indien u uw zaak wint, kan u uw kosten verhalen op de tegenpartij.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 75

(Lokaal tarief)

 1. Bel onze intakebalie
 2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
 3. De juiste advocaat wordt gezocht
 4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op